Beat Batten blikt terug op een impactvol 2023

Beat Batten blikt terug op een impactvol 2023

Beat Batten blikt terug op een impactvol 2023

Terwijl we de drempel van een nieuw jaar zijn overgestapt, is het een waardevol moment om terug te blikken op een aantal hoogtepunten van het afgelopen jaar. Voor Beat Batten was 2023 een jaar van onvermoeibare inzet, prachtige prestaties en ontroerende momenten die onze toewijding aan de strijd tegen de ziekte van Batten weerspiegelen. Lees je mee?

Publiekscampagne: voor altijd papa’s kleine meid

In januari 2023 lanceerden we de aangrijpende publiekscampagne “Voor altijd papa’s kleine meid”. Deze aangrijpende campagne toonde een vader die aan het praten was tegen het graf van zijn dochter, slachtoffer van de ziekte van Batten. Ondanks het confronterende beeld, biedt Beat Batten hoop door intensieve samenwerking met het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Onderzoek naar medicijnen om het ziekteproces te stoppen is gestart, maar vereist financiële steun. Daarom roepen we ook in 2024 iedereen op om te blijven doneren voor het financieren van onderzoek naar de ziekte van Batten.

De eerste editie van de Larense Batten Rally

Op 20 mei 2023 vond de eerste Larense Batten Rally plaats: een adembenemende autorally door het Gooi ten behoeve van onderzoek naar de zeldzame ziekte Batten. Met inschrijfgeld van €300,- per auto konden deelnemers genieten van een dag vol rijplezier, inclusief lunch en diner. Een unieke combinatie van passie voor bijzondere auto’s en betrokkenheid bij een levensveranderend doel.

Avondvierdaagse in Huizen

In juni 2023 vond de Avondvierdaagse in Huizen plaats. Johan Snel liep samen met zijn zoon Noah (11) en Rocco (14), waarbij Noah ervoer hoe het is om met beperkt zicht te lopen. Een speciale bril gemaakt door Johan’s vrouw, Eveline, maakte dit mogelijk. De week versterkte de band tussen Noah en Rocco, met wederzijds respect en steun. De laatste avond werd bekroond met aanmoedigingen, fanfaremuziek, een ontmoeting met de burgemeester en een tas vol suiker. NH Nieuws en het jeugdjournaal deelden dit inspirerende verhaal, dat niet alleen hoogtepunten in vriendschap vierde, maar ook geld inzamelde voor onderzoek naar de zeldzame ziekte Batten.

Alles gegeven: een hartverscheurend verhaal

Rina van Wingerden-Schrauwen deelt haar hartverscheurende verhaal in het boek ‘Alles Gegeven‘. Hierin neemt ze de lezers mee in het leven van Berry en Mike. Haar kinderen die beide gediagnosticeerd zijn met de ziekte van Batten. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het boek, is het mogelijk om een bestelling te plaatsen via info@beatbatten.nl. Gijs Rademaker voerde een diepgaand interview met Rina over Batten en het boek.

Digitale collecteweek 2023

De digitale collecteweek in 2023 vond in juni plaats en had het thema “hoop”. Met 84 digitale collectanten zamelden we €25.017 in voor hoopgevend onderzoek. Gijs Rademaker interviewde artsen, Rina van Wingerden-Schrauwen presenteerde haar boek ‘Alles Gegeven’. Ruim 1200 donaties werden ontvangen. Bedankt aan alle collectanten en donateurs voor de waardevolle steun. De digitale collectebussen blijven open voor donaties. Of maak je eigen online collectebus voor 2024 aan.

Beat Batten loopt mee met Nijmeegse Vierdaagse

In juli liep er een team van Beat Batten mee met de 105e editie van de Nijmeegse Vierdaagse. Het team bestond uit 15 wandelaars die ruim €11.000 euro ophaalde voor het financieren van hoopvol onderzoek. Onderweg werden ze verwend met faciliteiten van Sanadome, waaronder eten, drinken en massages. Onze dank gaat uit naar Sanadome en alle donateurs. Er wordt al uitgekeken naar de Nijmeegse Vierdaagse van 2024, en deelnemers worden uitgenodigd om zich nu al aan te melden via info@beatbatten.nl.

Lustrum editie WOLF Rally Oss

Op 9 september 2023 vond de vijfde WOLF Rally Oss plaats. Het was een geweldige dag met een indrukwekkende autocollectie, een professionele routemaker, een bijzondere locatie om te lunchen en een avondprogramma met veiling. De rally heeft in totaal €34.451 opgeleverd. Een mooie prestatie, waar we alle deelnemers erg dankbaar voor zijn.

Padeltoernooi ABN AMRO Clearing Bank

Op 21 september 2023 vond het eerste padeltoernooi van ABN AMRO Clearing Bank plaats bij Padel Plaza in Amsterdam. Ambassadeur Erik de Zwart en Martine de Boer openden de avond voor 42 deelnemende teams, voornamelijk relaties van ABN Clearing Bank. De sfeer was fantastisch, met tikkies zowel op als buiten de padelbaan voor donaties aan Beat Batten. Dankzij de ‘verdubbelaar’ van ABN AMRO Clearing Bank werd €33.740 ingezameld voor hoopgevend onderzoek. Bedankt aan alle deelnemers en organisatoren voor deze geweldige avond!

Bocotrail 2023: steun voor Beat Batten

Op 26 november 2023 vond de Bocotrail plaats, waarbij Stichting Beat Batten het goede doel was. Het was een onverhard parcours van 15 km door de Sallandse Heuvelrug, zonder wedstrijdelement. De familie Huzen uit Nijverdal was aanwezig om te informeren over de ziekte van Batten. Wij willen iedereen bedanken voor hun inzet om aandacht te vragen voor Beat Batten en bij te dragen aan het financieren van onderzoek. Samen zamelden jullie € 600,= in voor onderzoek naar Batten. Meer informatie over het onderzoek naar de ziekte van Batten is beschikbaar.  

Kerstmarkt voor Beat Batten: de Binckhorst in Laren

Op 21 december 2023 organiseerde basisschool De Binckhorst in Laren een kerstmarkt waar kinderen hun zelfgemaakte kunstwerken verkochten. De opbrengst van €3.125 ging naar Stichting Beat Batten voor onderzoek naar de ziekte van Batten. Door middel van presentaties op school en de aanwezigheid van mascotte Beba werden de leerlingen voorbereid op hun inzet.

Dank aan allen die hebben meegestreden tegen Batten

Met het einde van dit indrukwekkende jaar willen we onze diepe waardering uitspreken voor iedereen die Beat Batten heeft gesteund. Samen hebben we niet alleen financiële middelen ingezameld voor belangrijk onderzoek, maar ook bewustzijn gecreëerd. Jullie toewijding en betrokkenheid hebben een verschil gemaakt in het leven van degenen die getroffen zijn door de ziekte van Batten.