Fantastische eerste Larense Batten Rally is een feit

Fantastische eerste Larense Batten Rally is een feit

Een fantastische eerste Larense Batten Rally is een feit! 

Waar het zaadje voor deze rally werd geplant tijdens de WOLF Rally – no3, vond de eerste editie van de Larense Batten Rally afgelopen zaterdag plaats.

Maar liefst 52 teams schreven zich in én van deze teams kwamen de meesten in actie met hun sponsorpagina, waardoor we bij het verzamelen bij het Brinkhuis al op zo’n € 40.000,= stonden met de inzameling. 

Bij het Brinkhuis werd de koffie gesponsord door Mocca D’Or en was Coco & Sebas aanwezig met heerlijke versnaperingen. De kleine brink was afgesloten, deelnemende auto’s mochten parkeren op het voorterrein bij de kerk, waardoor het hele terrein gevuld werd met de meest prachtige auto’s. Van Ferrari tot Mini, van BMW tot Porsche, van Kever tot Masserati. 

Nadat ambassadeur Erik de Zwart en Burgemeester Mol het welkomstwoord verzorgden in het Brinkhuis, kreeg de 14-jarige Rocco de ambtsketen van de burgemeester om en mocht hij samen met de burgemeester de auto’s afvlaggen. Een stralende Rocco kreeg van de burgemeester toelichting welke auto ze op dat moment voor zich hadden staan, zodat hij wist welke auto hij zou wegsturen.

De lunch stop vond plaats bij het Postillion hotel Amersfoort Veluwemeer, waar de deelnemers een behendigheidsproefje werd afgenomen. Bij de behendigheidsproef kreeg de bestuurder een geblindeerde skibril op en moest op aanwijzing van de navigator een parcours afleggen. Aansluitend stond er een heerlijke lunch klaar, welke door Postillion werd gesponsord.

Voordat de route terugging naar het Gooi, kwamen de deelnemers in Nijkerk langs de ijsbrommer van de ijsprofessor. Dankzij stichting Ankie Hak kreeg elke deelnemer Pleun’s Regenboogijsje aangeboden. Na deze verfrissende stop was het tijd om langzaam aan naar de finish te rijden. 

Iets eerder dan gedacht finishten de auto’s bij de Krachtcentrale in Huizen. Tijdens de veiling werd er € 20.000,= ingezameld. Hiermee kwam het totaal ingezamelde bedrag op € 61.820,=. Nadat de winnende teams hun prijzen in ontvangst hadden genomen werd een goed diner verzorgd door het restaurant van de krachtcentrale.

Wij willen van de gelegenheid gebruik maken om Rallywereld te bedanken voor het uitzetten van de route, danken wij nogmaals onze hoofdsponsor Accord voor hun steun en danken wij alle andere sponsors, de deelnemers en de donateurs. Dankzij jullie hebben we een fantastische dag beleefd én een waanzinnig bedrag ingezameld voor het financieren van hoopgevend onderzoek.

Wij genieten nog even na van deze zeer geslaagde dag!

Fotocredits: Manuel Pohan / Jeroen Oord

Fantastische eerste Larense Batten Rally is een feit