Studenten Aventus doneren aan Stichting Beat Batten

Studenten van de Veiligheidsacademie van Aventus hebben samen met Manager Publieke Gezondheid Jan Willem Brethouwer van GGD Noord- en Oost-Gelderland en Gemma Peters (coördinator evenementen Veiligheidsacademie Aventus) bij Meadow op het Deventer Stadsstrand een cheque van 2.245 euro overhandigd aan Koos en Evelien Janssen (ouders van Pleun en Billie)  t.b.v. Stichting Beat Batten. De studenten van Aventus, die 7 dagen per week hun handen uit de mouwen staken bij de GGD in coronatijd, hebben afgezien van hun stagevergoeding en kozen om dit bedrag te doneren aan dit belangrijke goede doel.

De ziekte van Batten is een vorm van kinderdementie die ontstaat op de leeftijd van ongeveer 5 jaar. Kinderen die dit treft, zoals Pleun, worden in korte tijd blind en worden meestal niet ouder dan 18 jaar. Er is nog veel geld nodig voor onderzoek naar een medicijn. De studenten vonden hiermee een mooie bestemming voor de stagevergoeding. In het bijzijn van studenten Finn van de Kamp, Kevin Geurtsen, werd de cheque op donderdag 8 juli overhandigd aan Koos en Evelien, wiens dochter Pleun 2 jaar geleden de diagnose Batten kreeg. Sindsdien zetten zij zich met verschillende actie’s in voor Stichting Beat Batten.

Studenten van Aventus liepen ruim 1.000 uur stage bij GGD Noord- en Oost-Gelderland als host of beveiliger. Voor studenten was het door corona vaak lastig om een goede stageplek te vinden. De GGD stond voor een gigantische logistieke operatie waar veel menskracht voor nodig was. Bij de GGD vonden de studenten een maatschappelijk relevante hospitality stage, leerden vaardigheden die ze voor hun opleiding nodig hebben én haalden de druk een beetje weg bij de vaste medewerkers. Zij vormden de belangrijke extra handen die de GGD nodig had voor de grootschalige vaccinatiecampagne. De vergoeding die normaal gesproken naar de stagiaires gaat, is nu als gift overhandigd aan Stichting Beat Batten.

Partners

Like, volg en deel ons!
#beatbatten

Volg Beat Batten op social media en neem een kijkje in het werk van de stichting!
Deel de berichten en help het vergroten van de bekendheid over de ziekte van Batten.