Collecteweek-thema 'Toekomst-dromen'

Collecteweekthema ‘Toekomstdromen’

Later als ik groot ben, dan……….

Kinderen dromen vaak over later. Wat ze dan willen worden of gaan doen. Een van de meest gestelde vragen aan kinderen is: Wat wil je later worden? En dan komen er veel verschillende antwoorden: Brandweerman…… Piloot…….. Verpleegster……. Danseres…….

 

Toekomstdromen

Kinderen met de ziekte van Batten hebben net als alle kinderen toekomstdromen maar hun toekomst ziet er heel anders uit. Er is namelijk nog geen toekomst voor hen omdat zij op jonge leeftijd zowel lichamelijk als geestelijk aftakelen en uiteindelijk jong overlijden. De ziekte van Batten is (nu nog) dodelijk. Daarom is er veel geld nodig voor onderzoek zodat een behandeling gevonden kan worden. Er komt een medicijn, de vraag is alleen wanneer. Hoe meer geld er beschikbaar komt, hoe meer onderzoek er gedaan kan worden en hoe sneller we Batten kunnen stoppen of genezen!

Rocco (13) heeft de ziekte van Batten. Hij kon goed voetballen en zijn grote droom was voetballer worden. Het AD interviewde Rocco en zijn vader:

 

 

Collecteweek 2022

Donderdag 9 juni is het International Batten Disease Awareness Day en wordt er wereldwijd aandacht gevraagd voor de ziekte van Batten. Om geld in te zamelen voor onderzoek organiseert Beat Batten dit jaar van 5 tot en met 11 juni haar digitale collecteweek. Gun je kinderen met Batten ook een mooie toekomst? Kom dan samen met ons in actie tijdens onze campagneweek en word online collectant. Een online collectebus aanmaken is zo gebeurd. Wil je liever een donatie doen? Dat kan natuurlijk ook!

 

online collectebus aanmaken   

of

direct doneren

 

 

Help ook mee en geef kinderen met Batten een toekomst!