Belastingvrij schenken aan Beat Batten

Wist je dat belastingvrij schenken fiscaal voordeel oplevert? Wij vertellen je op deze pagina graag meer over hoe het zit met belastingvrij schenken aan goede doelen, zoals stichting Beat Batten. 

Fiscaal voordeel

Wil je aan Beat Batten schenken?

Wil je graag stichting Beat Batten steunen in de vorm van een gift en daarbij profiteren van belastingvoordeel? Je kunt een gift altijd aftrekken als deze 1-10% van je inkomen bedraagt. Wil je liever jaarlijks belastingvrij schenken, maar met minder dan 1% van je inkomen? Dan is een periodieke schenking een aantrekkelijke optie. Als je stichting Beat Batten 5 jaar lang achtereen steunt met een vast bedrag per jaar en deze schenking vastlegt in een akte, dan weet je zeker dat je gift volledig aftrekbaar is. 

Voordelen van belastingvrij schenken aan een goed doel

Dit zijn de voordelen van belastingvrij schenken aan een goed doel als Beat Batten: 

  1. Je krijgt een deel van je donatie terug van de Belastingdienst.
  2. Je kunt dat voordeel natuurlijk zelf houden, maar het is ook mogelijk om het toe te voegen aan je donatie (geheel of gedeeltelijk). Kies je voor dat laatste, dan ontvangt Beat Batten een grotere donatie zonder dat het jou netto extra geld kost. 
  3. Je gehele gift komt ten goede aan onderzoek, omdat Beat Batten dankzij ANBI-status geen schenkbelasting hoeft te betalen. 

Het maakt bij belastingvrij schenken aan een goed doel niet uit of je het bedrag in één keer schenkt of in maandelijkse termijnen. Vergeet niet bij je betaling(en) het transactienummer van de overeenkomst te vermelden. Bereken met ANBI Gift wat het belastingvoordeel betekent voor jouw gift. 

Voorwaarden belastingvrij schenken

Een periodieke gift kun je in een aantal gevallen belastingvrij schenken. Je gift komt in aanmerking voor belastingaftrek als deze aan een aantal voorwaarden voldoet. Maar wanneer is die gift belastingvrij? De gift is altijd aftrekbaar als:

  • De gift is vastgelegd in een akte voor minimaal 5 jaar. Vul hiervoor de overeenkomst tot periodieke gift en de betalingsmachtiging in en mail ze naar info@beatbatten.nl of stuur ze naar: Beat Batten, Binnendelta 1N, 1261 WZ Blaricum.

Gewone giften (die niet voor minimaal 5 jaar zijn vastgelegd in een akte) zijn alleen aftrekbaar als:

  • Je giften zijn gedaan aan een of meer algemeen nut beogende instellingen (ANBI) zoals Beat Batten en/of aan steunstichting(en) sociaal belang behartigende instelling (SBBI);
  • Het totaal van deze giften in een kalenderjaar hoger is dan een drempelbedrag;
  • Het drempelbedrag 1% is van het drempelinkomen, maar minimaal € 60,-. Het drempelinkomen is het totaal van de inkomsten en aftrekposten in box 1, 2 en 3 van jou en jouw fiscale partner, maar zonder de persoonsgebonden aftrek, en;
  • Je meer hebt betaald dan dit drempelbedrag. Dit bedrag mag je aftrekken. Maar je mag niet meer aftrekken dan 10% van het drempelinkomen.

Meer informatie vind je op belastingdienst.nl.

Wordt jij ook donateur van Beat Batten?

Wil jij ook graag stichting Beat Batten steunen? Lees hier alvast meer over de ziekte van Batten, zodat je precies weet waar je het voor doet. Er zijn tal van manieren waarop je een steun kunt vormen voor onze stichting. Denk aan een directe of maandelijkse donatie, maar ook behoort nalatenschap tot de mogelijkheden. Wil je meer weten over onze stichting of over welke manier van doneren het beste bij jou past? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 088 – 22 80 000 of via info@beatbatten.nl. 

Partners