Nalaten aan Stichting Beat Batten

Nalaten aan Beat Batten

Geef na jouw leven en steun stichting Beat Batten

Heb jij er weleens bij stilgestaan dat je ook na jouw dood van betekenis kunt zijn voor kinderen? Door na te laten aan stichting Beat Batten maak je onderzoek naar kinderdementie voor meerdere jaren mogelijk en dit kan letterlijk van levensbelang zijn voor kinderen met Batten. Zo ben je ook na jouw dood van onschatbare waarde voor de toekomst van kinderen en onderzoek naar deze slopende kinderziekte.

Wanneer je overweegt om naast je geliefden ook aan Stichting Beat Batten na te laten, zijn we je allereerst dankbaar en raden wij je aan om een testament op te maken. Op die manier maak jij een verschil voor kinderen met de ziekte van Batten. Een testament is een door een notaris opgesteld document waarin staat omschreven wie na jouw overlijden welk deel van je bezit of vermogen erft. Dit kunt je snel en eenvoudig via de notaris regelen. Je kunt jouw testament overigens op elk gewenst moment weer veranderen via een notaris. Je zit dus nergens aan vast. 

Nalatenschap regelen op twee manieren: erfenis of legaat 

Wil jij jouw erfenis nalaten aan stichting Beat Batten? Je nalatenschap kun je op twee manieren regelen, namelijk:

  1. Stichting Beat Batten benoemen als (mede-) erfgenaam 

In jouw testament benoem je één of meerdere erfgenamen. Als erfgenaam krijgt een persoon en/of een organisatie recht op jouw nalatenschap. Naast jouw geliefden kun je dus ook Stichting Beat Batten (mede-)erfgenaam maken.

  1. Stichting Beat Batten benoemen als legataris

Een legaat kun je zien als een gift in je testament. Je kunt zo een bepaald geldbedrag, een huis, een schilderij of andere waardevolle goederen nalaten aan Stichting Beat Batten. Zo kan je familieleden of goede vrienden als erfgenaam benoemen en daarnaast een gift aan stichting Beat Batten nalaten.

Waarom een erfenis naar de stichting?

Er zijn natuurlijk tal van redenen te bedenken waarom je wilt dat je erfenis naar een stichting gaat. In het geval van Beat Batten kan het zijn omdat je veel om kinderen geeft en het liefste wilt dat zij zorgeloos en zonder dodelijke ziektes kunnen opgroeien. Of misschien wil je de kinderen en familie nog een fijne tijd bezorgen in de vorm van een speciale dag die Beat Batten organiseert. Kortom: bij Beat Batten zijn we blij met iedere vorm van nalatenschap en mag je zelf bepalen waaraan we het geld besteden. 

Daarnaast heeft het nalaten aan een stichting nog andere voordelen, zoals:

Vruchtgebruik

Goed om te weten: je kunt één of meerdere eigendommen nalaten onder het recht van vruchtgebruik. Naasten kunnen je eigendommen blijven gebruiken tot een moment dat jij gekozen hebt. Je partner kan bijvoorbeeld in jouw huis blijven wonen totdat hij of zij overlijdt. Zo steun jij Stichting Beat Batten via je testament, en laat je jouw dierbaren goed verzorgd na.

Vrijstelling van belasting

Stichting Beat Batten, is net als veel andere goede doelen, geheel vrijgesteld van erfbelasting. Wij zijn aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Jouw nalatenschap komt dus voor de volle 100% terecht bij Stichting Beat Batten. Dat maakt het extra aantrekkelijk om je erfenis naar een stichting over te laten maken na je overlijden. En wij zorgen ervoor dat diezelfde volle 100% van jouw nalatenschap besteed wordt aan ons doel: een wereld zonder de ziekte van Batten.

Nalatenschap regelen via de Notaris 

Je nalatenschap regelen doe je het beste via de notaris. Uit ervaring weten we dat het een hoop rust geeft, als iemand weet dat na het overlijden alles goed is geregeld. Daarom is het belangrijk om al je wensen te bespreken en te laten vastleggen. Je beslist zelf welk deel van de erfenis je nalaat, de notaris informeert je over de mogelijkheden, kosten en geeft advies. Het laten opmaken van een testament gaat altijd via een notaris. Het is belangrijk om goed vast te leggen wat je wilt nalaten in een testament. 

Bij het nalatenschap regelen helpt de notaris je overal bij. Wil je meer weten? Kijk dan eens op www.notaris.nl of www.testamenttest.nl

 

Wordt jij ook donateur van Beat Batten?

Wil jij ook graag stichting Beat Batten steunen? Lees hier alvast meer over de ziekte van Batten, zodat je precies weet waar je het voor doet. Er zijn tal van manieren waarop je een steun kunt vormen voor onze stichting. Denk aan een directe of maandelijkse donatie. Wil je meer weten over onze stichting of over welke manier van doneren het beste bij jou past? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 088 – 22 80 000 of via info@beatbatten.nl.

 

Partners