Avondvierdaagse Huizen 2023

Avondvierdaagse Huizen 2023

Johan Snel vertelt over zijn deelname aan de Avondvierdaagse Huizen 2023 samen met zijn zoon Noah (11) en Rocco (14)

“Pap, als jij de avondvierdaagse met Rocco gaat lopen, loop ik ook mee,” zei Noah. “Is goed lieverd,” antwoordde ik. “Maar pap, ik wil net als Rocco niets kunnen zien.”

Zo ontstond de voorbereiding aan de avondvierdaagse 2023 in Huizen. Door Eveline, mijn vrouw, werd een speciale bril gemaakt, waarmee Noah’s zicht beperkt werd.

Maandag 5 juni 17:45 uur haalden wij ons startbewijs op en gingen wij op zoek naar Rocco. Rocco stond met Addy en Sep te wachten bij Sep’s school.
Even voor 18:00 uur begonnen wij aan de eerste meters van de totaal 20 km die wij deze week zouden lopen. Een week waarin Noah en Rocco dichter tot elkaar zijn gekomen, hun vriendschap hebben versterkt en Noah heeft beseft hoe het is om met beperkt zicht door het leven te gaan.

Wederzijds respect voor elkaar, door elkaar zo te steunen. Oprecht genietend op de laatste avond door alle aanmoedigingen langs de weg. Genietend en dansend op de muziek gespeeld door de fanfare. Een boks en warme handdruk van de burgemeester. Een tas vol met suiker. Na het voltooien van de laatste meters was de vermoeidheid in de benen ineens verdwenen, want de medaille lag op de boys te wachten.
Oprechte trots en blijdschap tijdens het bij elkaar omhangen van de medaille, een dikke knuffel tot besluit.

Een intense week fantastisch afgesloten. Er werd een mooi interview door NH Nieuws gemaakt EN er werd een mooi bedrag met deze actie opgehaald. Onze actiepagina staat nog open. Doneer alstublieft! Uw donatie wordt gebruikt voor onderzoek naar een medicijn om deze ziekte te kunnen stoppen/behandelen. Uw donatie is hard nodig! 

Deze media hebben over ons gepubliceerd:

jeugdjournaal

NH Nieuws