Een sponsorloop organiseren voor Beat Batten?

Een sponsorloop wie heeft er nou niet aan meegedaan? Het is een van de bekendste en meest populaire vormen om in actie te komen voor een goed doel. Deelnemers leggen een bepaald aantal kilometers af en krijgen per rondje of kilometer een bepaald bedrag van hun sponsoren of familie. Het idee van een dergelijke loop is simpel, maar kan op diverse originele manieren worden georganiseerd. Wil jij ook een toffe sponsorloop organiseren voor BeatBatten? Op deze pagina geven we je graag een aantal praktische tips waarmee jij eenvoudig een sponsorloop voor jouw basisschool of middelbare school kunt organiseren.

Sponsorloop organiseren? Stichting Beat Batten

Sponsorloop ideeën

Ondanks dat het idee van een sponsorloop al jaren bestaat kun je dit nog steeds op een originele manier aanpakken. Denk bijvoorbeeld aan:

Bijzondere route

Wil je eens wat anders dan een rondje om het schoolplein of op het voetbalveld? Kies dan eens voor een bijzondere route door het bos of op het plein midden in de stad. Laat de kinderen over bankjes klimmen, langs het water lopen of tussen bomen door rennen. Laat je creativiteit de vrije loop gaan en verras de kinderen met een bijzondere route voor de sponsorloop.

Gebruik een step of skateboard

Wie zegt dat je een sponsorloop altijd lopend of rennend moet afleggen? Laat kinderen gebruik maken van een vervoermiddel naar keuze. Denk bijvoorbeeld aan een step, skateboard, rolschaatsen of fiets. Hou er rekening mee dat je op de fiets sneller kunt voortbewegen dan bijvoorbeeld op een skateboard. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de ondergrond waarop je de sponsorloop wilt organiseren. Het moet natuurlijk wel geschikt zijn voor het vervoermiddel.

Survivalrun

Een survivalrun is ook leuk om in te zetten voor een sponsorloop. Je kunt kinderen dan laten klimmen en klauteren over verschillende toestellen van het schoolplein of in de gymzaal. Je kan diverse parcours uitzetten of het parcours zo opzetten dat meerdere kinderen tegelijk aan de obstakelrun kunnen deelnemen. Creëer een team of laat ze als individu aan de slag gaan.

Hoe organiseer je een sponsorloop: een handig stappenplan

Heb je de sponsorloop in grote lijnen op papier gezet? Dan is het tijd om het daadwerkelijk te gaan organiseren. In slechts een aantal stappen organiseer je een sponsorloop voor Beat Batten.

1.Maak een online actiepagina aan

Allereerst maak je een online actiepagina aan op de Beat Batten website. Je kunt als individu of team een actie uitzetten. Doen er meerdere teams mee aan de sponsorloop die je wilt organiseren? Dan is het leuk om iedereen zijn eigen actiepagina aan te laten maken, zodat er onderling een competitie ontstaat met wie het meeste geld ophaalt. Zo worden de kinderen extra gemotiveerd om op zoek te gaan naar donaties. Je kunt er ook eventueel een leuke prijs aan koppelen voor het team dat de meeste donaties binnenhaalt.

2. Maak je actiepagina persoonlijk

Een actiepagina wordt voorzien van een persoonlijke titel en motivatie. Laat de kinderen bijvoorbeeld een naam bedenken voor hun team en laat ze bijvoorbeeld een vlag of wapenschild in elkaar knutselen. Deze kunnen ze op de dag van de sponsorloop gebruiken. Zet het schild of de vlag ook op de foto, die je dan weer kunt uploaden op de actiepagina.

3. Kies een streefbedrag

Op de persoonlijke actiepagina kun je een streefbedrag aangeven. Denk bijvoorbeeld aan een streefbedrag van €500 tot €1.000 euro per team. Uiteraard is dit slechts een richtlijn en ben je vrij om een eigen streefbedrag te kiezen.

4. Bepaal de route van de sponsorloop

Denk na over de route van de sponsorloop. Is de lengte van de loop haalbaar voor alle kinderen? Laat de kinderen ook weten welke afstand(en) ze kunnen afleggen, zo zorg je ervoor dat ze precies weten wat ze kunnen verwachten. Houdt eventueel ook rekening met eventuele vergunningen als je het buiten het schoolplein gaat organiseren.

5. Extra activiteiten rondom de finish

Vergeet ook niet om de sponsors, familieleden en andere belangstellende uit te nodigen bij je sponsorloop. Verkoop eventueel zelfgemaakte smoothies voor de mensen die bij de finish komen kijken. Of maak foto’s en laat deze printen, wanneer mensen ze willen kopen. Zo creëer je nog wat extra inkomsten voor je sponsorloop. En uiteraard creëer je hierdoor ook een leuke herinnering.

6. Vrijwilligers

Zorg altijd voor voldoende vrijwilligers tijdens een sponsorloop. Denk aan vrijwilligers die ervoor zorgen dat er voor de kinderen voldoende drinkwater is. Maar vergeet ook vooral niet vrijwilligers die de teams willen begeleiden.

7. Communicatie

Tot slot is het belangrijk om je online actiepagina voor de sponsorloop voor Beat Batten volop te promoten. Dit kun je doen via diverse social media platformen, maar ook via de nieuwsbrief van school gericht aan de ouders. Ook kunnen de kinderen zelf aan de slag met posters of flyers waarop eventueel een QR code van de actiepagina geplaatst kan worden.

Meer weten over Beat Batten?

Wil je een sponsorloop organiseren? Maar wil je eerst nog wat meer weten over de Stichting Beat Batten? Lees hier wat de ziekte van Batten precies is en hoe we proberen deze kinderziekte te verslaan. In onze blogs wordt je op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van Beat Batten.