Word vrijwilliger

Word vrijwilliger

Sinds de beginjaren van Beat Batten verzetten vrijwilligers waardevol werk voor de stichting. Ze helpen ons om Batten onder de aandacht te brengen van onze samenleving en de ziekte een gezicht te geven. Vrijwilligers leveren onbetaalbare inzet en expertise, ze zijn onmisbaar voor ons. Wij zijn dan ook dankbaar voor hun betrokkenheid en bereidheid en we zijn trots dat er een groep mensen is die zich zonder enig eigenbelang zo inspant voor de kinderen met Batten.

Als tante wil je iets doen als je hoort dat je neefje de ziekte van Batten heeft. Naast het steunen van de ouders, wilde ik graag meer doen. Ik zet me daarom in als vrijwilliger. Op festivals informeer ik mensen over de ziekte en vraag ik ze om te doneren voor onderzoek. Op deze manier draag ik mijn steentje bij aan een toekomst zonder kinderdementie voor Batten kindjes. Wil je ook iets doen? Word dan net als ik ook vrijwilliger.
– 
Petri Rouwenhorst

Wat doe je als vrijwilliger van Beat Batten?
Vrijwilligers spelen een belangrijke rol bij grote en kleine acties die Beat Batten jaarlijks door het hele land organiseert. We zijn dan ook altijd op zoek naar vrijwilligers voor diverse werkzaamheden. Bijvoorbeeld om zichtbaar te zijn op evenenementen en aandacht te vragen voor de ziekte van Batten. Denk hierbij aan het bemannen van een kraampje voor verkoop van een drankje, een t shirt, een bidon of een leuke activiteit. Ook kun je ons bij acties ondersteunen door geld op te halen met een collectebus of bezoekers de noodzaak van onderzoek uit te leggen. En als je het leuk vindt, kruip je in het Beba-pak en deel je “knuffels 4 Beat Batten” uit!

Verder vinden veel scholen, bedrijven, (sport)clubs of verenigingen het prettig om hun actie voor Beat Batten af te ronden met de komst van een vrijwilliger. Daarbij krijg je dan bijvoorbeeld een symbolische cheque overhandigd, spreek je namens de stichting een dankwoord uit of geef je een korte voorlichting over de ziekte.

Wil jij ons helpen als vrijwilliger en het visitekaartje zijn voor Beat Beatten? Laat ons dan weten wie je bent, wat je doet, waar je goed in bent en vooral waarom je je wilt inzetten als vrijwilliger voor Beat Batten. Mail ons jouw verhaal op info@beatbatten.nl