Vrijwilliger worden? | Steun stichting Beat Batten

Vrijwilliger worden? | Steun stichting Beat Batten

Wordt ook vrijwilliger bij Beat Batten

Sinds de beginjaren van Beat Batten verzetten vrijwilligers waardevol werk voor de stichting. De vrijwilligers helpen ons om Batten onder de aandacht te brengen van onze samenleving en de ziekte een gezicht te geven. Vrijwilligers leveren onbetaalbare inzet en expertise, ze zijn onmisbaar voor ons als goed doel. Wij zijn dan ook dankbaar voor hun betrokkenheid en bereidheid. Ook zijn we trots dat er een groep vrijwilligers zijn die zich zonder enig eigenbelang zo inspant voor de kinderen met de ziekte van Batten.

Waarom vrijwilligerswerk met kinderen?

Vrijwilligerswerk met kinderen is enorm dankbaar werk. Ga je met pensioen of ben je dat al? Of heb je een parttime baan die je graag wilt combineren met vrijwilligerswerk met kinderen? Dan ben je bij Beat Batten aan het juiste adres. Bij ons goede doel kun je je inzetten voor kinderen met de ongeneeslijke ziekte van Batten. Stichting Beat Batten is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers, omdat er nooit genoeg van kunnen zijn. Bovendien is vrijwilligerswerk heel dankbaar werk. Een lach toveren op het gezicht van een kind en je dag kan niet meer stuk. Ook niet voor de kinderen die je helpt, en dat maakt jou als vrijwilliger zo belangrijk. 

Als tante wil je iets doen als je hoort dat je neefje de ziekte van Batten heeft. Naast het steunen van de ouders, wilde ik graag meer doen. Ik zet me daarom in als vrijwilliger. Op festivals informeer ik mensen over de ziekte en vraag ik ze om te doneren voor onderzoek. Op deze manier draag ik mijn steentje bij aan een toekomst zonder kinderdementie voor Batten kindjes. Wil je ook iets doen? Word dan net als ik ook vrijwilliger.”

–  Petri Rouwenhorst

Wat doet een vrijwilliger bij Beat Batten?

Vrijwilligers spelen een belangrijke rol bij grote en kleine acties die Beat Batten jaarlijks door het land organiseert. We zijn dan ook altijd op zoek naar vrijwilligers voor diverse werkzaamheden waar ons goede doel zich mee bezig houdt. Denk bijvoorbeeld aan: 

  • Aandacht vragen voor de ziekte van Batten via een leuke actie
  • Acties ondersteunen door geld op te halen met een collectebus
  • De bezoekers de noodzaak van het onderzoek naar Batten uit te leggen
  • Kruip in het Beba-pak en deel ‘knuffels 4 Beat Batten’ uit
  • Neem een symbolische cheque in ontvangst bij scholen, bedrijven, sportclubs etc.  
  • Geef voorlichting op bijvoorbeeld scholen over de ziekte van Batten

 

Laat ons vooral weten welke werkzaamheden je aanspreken. Of staat hetgeen wat je graag wilt doen er niet tussen? Neem dan contact op met ons en dan kunnen we samen het gesprek aan gaan en kijken wat er mogelijk is. Samen komen we er vast wel uit om te achterhalen wat het beste aansluit op jouw wensen als vrijwilliger. 

Ik wil vrijwilliger worden

Wil jij ons helpen als vrijwilliger en het visitekaartje zijn voor Beat Batten? Laat ons dan weten wie je bent, wat je doet, waar je goed in bent en vooral waarom je je wilt inzetten als vrijwilliger voor Beat Batten. Mail ons jouw verhaal op info@beatbatten.nl.