Boswachter Tim ambassadeur Beat Batten!

Boswachter Tim ambassadeur Beat Batten!

Boswachter Tim, bekend geworden van het kinderprogramma Beestenbrigade van KRO-NCRV, is ambassadeur geworden van stichting Beat Batten, de stichting die onderzoek financiert naar de ziekte van Batten, een dodelijke vorm van kinderdementie.

Tim over zijn ambassadeurschap: “ik ben gek op kinderen, het is daarom ook zo leuk een kinderprogramma te presenteren. Met het enthousiasme van kinderen samen de natuur ontdekken is echt geweldig. Ronald (voorzitter van Beat Batten) ken ik van vroeger toen ik met hem samenwerkte, dus toen hij me belde over dat zijn zoon is getroffen door de ziekte van Batten, was ik gelijk geraakt. Ongelooflijk dat Batten kids ineens blind worden vanaf hun vijfde of zesde en dat ze daarna nog zoveel meer ellende staat te wachten. Als vader en als presentator van een kinderprogramma raakte het me direct. Al die dingen die deze kids niet meer kunnen doen, dat is niet te verdragen als ouder. Ik doe al best veel voor andere goede doelen, maar Ronald’s zoon en andere kids met deze vreselijke ziekte wil ik gewoon helpen. Het moet meer aandacht krijgen en uiteraard hoop ik dat daardoor de stichting hun goede werk kan uitbreiden.”

Ronald Jansen over de kersverse ambassadeur: “ik vind het echt bijzonder hoe Tim reageerde. We hadden elkaar immers zo lang niet gesproken. Dus dan is het hartverwarmend als je belt met een hulpvraag, dat Tim na al die jaren gelijk zegt te willen helpen. Daar ben ik heel blij mee en ik zie er dan ook naar uit om weer met Tim te gaan samenwerken!”

Naast Boswachter Tim, is ook Erik de Zwart (media ondernemer) landelijk ambassadeur van Beat Batten.