CBS de Oase uit Twello

CBS de Oase uit Twello

CBS De Oase uit Twello haalt met drukbezochte Beat Batten Markt een mooi bedrag op voor het goede doel

Wat begon met een spreekbeurt over Beat Batten en het Regenboogijsje, eindigde in een markt met meer dan 70 initiatieven voor de stichting Beat Batten…

Op woensdag 15 juni heeft CBS De Oase uit Twello een markt voor Beat Batten georganiseerd. Op deze mooie, zonnige middag werd €1.500 euro voor het goede doel opgehaald.

Het begon allemaal met de spreekbeurt van Noa uit groep 6. Zij koos als onderwerp Beat Batten en het Regenboogijsje en wilde graag een inzamelingsactie opstarten met haar klas. Daar werd heel positief op gereageerd. Toen de juf dit deelde met haar collega’s ontstond het idee om met de hele school een markt voor Beat Batten te organiseren. Een paar ouders, de Ouder Commissie en een aantal leraren werkten het initiatief verder uit.

Met een promotiepakket vanuit de stichting, een presentatie in alle klassen door de meiden van groep 6 en een bericht naar alle ouders werd de hele school enthousiast gemaakt. Dit resulteerde in een Beat Batten Markt op woensdag 15 juni. Met ruim 70 verschillende initiatieven werd er geld ingezameld voor het goede doel. Er werden heel veel flessen opgehaald, speelgoed verkocht, zelfgemaakte cupcakes en koekjes en andere lekkernijen verkocht en kinderen geschminkt. Een juf ‘veilde zichzelf’ voor een avond oppassen en er was zelfs een echte fotoshoot te winnen.

Supergaaf om te zien hoe enthousiast de deelnemers én de bezoekers waren. Vaders, moeders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s kwamen langs om te genieten van het lekkere eten en om mooie spullen te kopen. De opbrengst van de markt gaat uiteraard naar de stichting voor het financieren van onderzoek.