Country Festival in de Kiepe in Nieuwe Pekela

Country Festival in de Kiepe in Nieuwe Pekela

Country Festival in de Kiepe in Nieuwe Pekela

Het country festival Country Music Beat(s) Batten in de Kiepe, Nieuwe Pekela van zaterdag 18 juni, welke hier voor de tweede keer georganiseerd werd, was opnieuw een groot succes. De opbrengst van dit benefiet concert gaat naar Beat Batten voor de financiering van hoopgevend onderzoek naar deze vorm van kinderdementie. De ziekte van Batten verloopt bij ieder kind weer anders. In Nederland zijn er op dit moment ongeveer 60 kinderen met Batten. Door de zeldzaamheid van deze ziekte, is er geen steun vanuit overheid of pharma voor onderzoek. Wij van Country Music Beat(s) Batten willen een steentje bijdragen om deze vreselijke ziekte uit te bannen.

De Line-up

Om 15.00 uur werd het benefiet geopend door Meindert, die samen met zijn vrouw Coby deze dag georganiseerd hebben. De Kiepe stelde de ruimte voor het benefiet beschikbaar. De eerste band die optrad was de Formatie Buckle up. Na een weergaloos optreden was de beurt aan troubadour Edwin Jongedijk, Later was de beurt aan Claes van der Ster. Intussen bestond de mogelijkheid om een uitgebreid drie gangen menu te nuttigen. Na het geluid te hebben geplaatst, volgde het optreden van Mississippi. Tijdens de veiling werden twee gitaren, gesigneerd door Country Band Stoney en Hillbilly Boogiemen geveild. Beide gitaren werden verkocht net als twee prachtige tasjes met de door Elly van der Laan ontworpen bedrukking van de line-up. Na de veiling volgde nog het optreden van de band White Line Fever, Natuurlijk mocht in deze line-up Jannet Bodewes niet ontbreken.

Een geslaagd benefiet

Niet alleen waren er de veiling, heerlijk eten en fantastische muziek, ook werden er indianen beeldjes verkocht door Fally, waarvan de opbrengst voor Beat Batten is. Even na twaalven verliet iedereen met een heel goed gevoel de Kiepe en kon er € 1.365,= worden overgemaakt naar Beat Batten. Wij danken alle medewerkers, die al vanaf 13.00 uur aanwezig waren en pro deo meewerkten aan dit festival. Wij danken alle bands en bezoekers voor hun bijdragen! Dit benefiet werd georganiseerd met maar één doel; Help Batten de wereld uit.  Mocht u het verslag uitgebreid willen lezen kunt u terecht bij Keep It Country vanaf pagina 44.

Namens Beat Batten: hartelijk dank aan de organisatoren, artiesten, sponsoren en bezoekers!

Country Music Beat(s) Batten in de media:
Westerwolde Actueel

Foto’s: 
Gerrit Willems