De Wild en Gabbag, “We’re in this together”

De Wild en Gabbag, “We’re in this together”

De Wild en Gabbag, “We’re in this together”

Zowel de kunstenaar (Ruud de Wild) als de organisatie (Gabbag) doen belangeloos aan het project mee, om zoveel mogelijk geld in te zamelen om onderzoek naar de ziekte van Batten te financieren.

Erik de Zwart, ambassadeur Stichting Beat Batten: “Beat Batten werd de kans geboden om een limited edition van Gabbag te ontwerpen. Om een originele en gewilde tas te creëren, was een kunstenaar nodig die met zijn werk veel impact maakt. Daarom besloot ik direct om mijn oud-collega Ruud de Wild te benaderen. Ik vertelde hem over de ziekte en wat kinderen met deze vorm van kinderdementie in het korte leven dat ze rest allemaal moeten meemaken.

Ruud de Wild: “Ik werd door Erik (de Zwart, ambassadeur Stichting Beat Batten) benaderd of ik wilde meewerken aan de realisatie van de limited edition uitgave van Gabbag om Stichting Beat Batten te steunen.  Zelf heb ik 3 kinderen… het besef wat kinderen met deze ziekte, maar ook hun gezinnen en direct betrokkenen te wachten staat is verschrikkelijk. Met mijn werk wil ik bijdragen aan het besef dat we met elkaar deze kinderen kunnen helpen.

Harm Wevers, directeur Gabbag: “Dat kinderen bij de geboorte gezond lijken te zijn en dan rond de kleuterleeftijd ineens zo ontzettend veel functies moeten inleveren, daar moet een oplossing voor komen. Vandaar dat wij ervoor gekozen hebben deze limited edition van onze 100% waterdichte rugzak voor Stichting Beat Batten beschikbaar te stellen.

Op het werk van Ruud de Wild staan jongvolwassenen afgebeeld. Kinderen met de ziekte van Batten komen veelal te overlijden tussen hun 15de en 25ste levensjaar. Zij bereiken de leeftijd van de afgebeelde jongvolwassen niet. Met elkaar kunnen wij de strijd tegen de ziekte van Batten aangaan. “We’re in this together!”, is dan ook Ruud de Wild zijn boodschap die ook terug te lezen is op de tas.

Jij kunt jouw eigen unieke exemplaar van De Wild Gabbag – We’re in this together bestellen in de voorverkoop.

Partners