Documentaire fotograaf Dinand Volkerink

Documentaire fotograaf Dinand Volkerink

Documentaire fotograaf Dinand Volkerink

Sinds enkele jaren maken wij in onze communicatie uitingen gebruik van beeldmateriaal van kinderen en jongeren met de ziekte van Batten. Beeldmateriaal dat een beeld geeft in zoveel mogelijk facetten in het leven met de ziekte van Batten.
Een paar maanden geleden zijn wij benaderd door documentaire fotograaf Dinand Volkerink met het aanbod om voor ons documentaire fotografie te verzorgen.

Dinand

Documentaire fotograaf Dinand Volkerink

“Ik ben Dinand, 38 jaar en documentaire fotograaf. Ik woon samen met mijn vriendin en onze kinderen in Emmeloord. Wij hebben de dochter van mijn vriendin verzorgd, zij was ernstig ziek. Ze had MLD en was volledig afhankelijk van haar ouders. Voor ons voelde zij niet als ziek en ondanks haar beperking deden we alles met haar wat ieder kind in zijn of haar leven wil. Een harde schreeuw van vreugde van haar, gaf ons bergen energie. Voor ons toch onverwacht is zij februari 2022 overleden. Daardoor kwam mijn fotografie stil te liggen, maar nu ben ik weer volop bezig met het aansnijden van maatschappelijke thema’s. Voor stichting Beat Batten ben ik bij Jeroen en Marjan geweest. Hier mocht ik hun zoon Gerwin fotograferen. In een aantal uur heb ik Gerwin gefotografeerd zoals hij is en wat hij graag doet. Ik hoop dat het een serie wordt die voor zich spreekt en een bijdrage kan leveren om Batten te verslaan.” 

 

 

Jeroen en Marjan

“Dinand kwam binnen en had vrijwel direct een klik met Gerwin. Hij nam de tijd om Gerwin te ‘zien’ en luisterde naar hem. We hebben prachtige en treffende foto’s ontvangen, die Gerwin tonen in zijn dagelijkse leven. In deze foto’s zie je de ontspanning en de beperking door de ziekte van Batten in één beeld gevangen.”

Wij mogen meerdere gezinnen door Dinand laten vastleggen. Inmiddels zijn er naast Gerwin ook andere afspraken ingepland voor deze documentaire fotografie. Wil jij ook meewerken aan deze serie? Meldt je dan nu aan via de mail info@beatbatten.nl.

*Je krijgt de foto’s voor eigen gebruik, maar deze zullen ook door stichting Beat Batten en documentaire fotograaf Dinand Volkerink worden gebruikt op o.a. website, (online en offline) media en portfolio.