Erik de Zwart zet zich in tegen kinderdementie!

Erik de Zwart zet zich in tegen kinderdementie!

Erik de Zwart zet zich in tegen kinderdementie!

In de afgelopen jaren ben ik bij meerdere evenementen voor Stichting Beat Batten betrokken geweest. Altijd met het doel geld in te zamelen om onderzoek naar de ziekte van Batten te financieren.

Toen ik vorig jaar benaderd werd om mee te doen aan de eerste digitale collecteweek voor Stichting Beat Batten, hoefde ik daar geen moment over na te denken. Dit doel is belangrijk, er moet een behandeling komen.

Ik ken Ronald Jansen (voorzitter van Stichting Beat Batten) al jaren, destijds waren wij collega’s bij Radio 538. Toen ik een aantal jaar geleden van Ronald hoorde welke diagnose hun zoon Roel had gekregen, was ik stil! En dat is voor mij als radio DJ best uniek, ik ben niet snel op mijn mondje gevallen, maar ik was stil. Ik wist niet wat te antwoorden. Het enige dat ik kon doen was aan Ronald mijn steun toezeggen om de stichting als ambassadeur te steunen.

Ik heb zelf twee gezonde dochters, die nu op een leeftijd zijn die voor Batten kinderen al niet meer vanzelfsprekend is. Mijn dochters staan volop in het leven, studeren, wonen op kamers. Een ontzettend groot contrast met de Batten patiënten van vergelijkbare leeftijd. Hoe mooi zou het zijn als we met onderzoek ervoor kunnen zorgen dat dit verschil steeds kleiner wordt, zodat het hopelijk zo snel mogelijk weg is.

Dat zou namelijk betekenen dat we met elkaar gezorgd hebben voor een doorbraak in de onderzoeken, dat er een behandeling beschikbaar is om de ziekte te genezen. Dat is wat ik alle Batten patiënten van harte toewens.

9 Juni is het International Batten Disease Awareness Day, de dag dat er internationaal aandacht wordt gevraagd voor de ziekte van Batten, maar ook voor het mogelijk maken van onderzoeken. En daar is geld voor nodig, heel veel geld! Daarom roep ik niet alleen mijn eigen netwerk op, maar heel Nederland; kom in actie en steun de Stichting Beat Batten! Alleen samen kunnen we Batten verslaan. En zoals mijn collega Ruud de Wild zo mooi op het kunstwerk op de Wild Gabbag schrijft, We’re In This Together!

Help jij mee?

Erik de Zwart

Partners