Eva en Guido

Eva en Guido

Guido Koolen en Eva Brouwer kwamen dankzij de scholenactie van Eva haar opleiding, Young Talent Academy Nijmegen, in aanraking met Beat Batten. Het doel van die actie om zoveel mogelijk geld voor Beat Batten in te zamelen, is nu ook hun doel. 

 

Guido: “Wij vinden het belangrijk dat er veel aandacht voor de ziekte van Batten wordt gevraagd. Zodat er in de komende jaren meer tegen de ziekte gedaan kan worden. Waardoor de toekomst voor deze patiënten er beter uit komt te zien. Ik vind het niet eerlijk dat deze jongeren niet kunnen wat ik wel kan:  elke dag zoveel mogelijk sporten. Door onze kwaliteiten en passie voor het organiseren van sportactiviteiten zo goed en veel mogelijk in te zetten, zamelen wij geld in voor Batten.”  

Eva: “Wij organiseren sportactiviteiten waarbij kinderen een bedrag betalen voor deelname dat vervolgens ten goede van stichting Beat Batten komt. We hebben nu een paar succesvolle voetbalclinics voor jongeren georganiseerd. Hierbij verwerken wij dan ook een onderdeel blindenvoetbal, om de bewustwording voor de ziekte van Batten te vergroten.”

Guido: “Ik heb er voor gekozen een opleiding aan de ROC Nijmegen (sport&bewegen) te gaan volgen. Hetgeen ik daar ga leren wil ik in de praktijk toepassen en daarmee nog veel vaker evenementen te organiseren waarbij ik aandacht kan vragen voor stichting Beat Batten.”

Eva: “Ik voetbal momenteel in Duitsland, dat is mijn lust en mijn leven. Ik vind de vooruitzichten voor kinderen met deze ziekte verschrikkelijk. Toen mijn schoolopdracht bij Young Talent Academy succesvol afgerond was, heb ik bij de stichting aangegeven vaker voor ze in actie te komen. Ontzettend fijn om dat samen met Guido te kunnen organiseren.”

Guido: “Ik wilde eerst naar de Pabo gaan, leraar worden. Maar ik denk dat ik een goede keuze heb gemaakt om deze opleiding te gaan volgen. Ik hoop dat ik binnen maximaal 3 jaar een eigen onderneming kan opstarten, die gericht is op het organiseren van sportevenementen voor de jeugd.”

Eva: “Ik hoop dat ik op hoog niveau te mogen voetballen. Daarnaast wil ik met Guido activiteiten blijven organiseren voor jongeren. En hierbij aandacht voor Beat Batten te bljiven vragen. Ik hoop over twee jaar mijn diploma Marketing en Communicatie te halen. Dan ga ik kijken of ik ga werken of wil door studeren. Dat ik hier over kan denken, daar ben ik al heel gelukkig mee. Ik realiseer mij dat dit niet voor iedereen mogelijk is.”

Guido: “Ik hoop dat de kinderen en jong volwassenen die aan de ziekte van Batten lijden toch heel lang kunnen sporten en volop kunnen genieten van het leven. Het allermooiste is natuurlijk als ik kan bijdragen aan een uiteindelijke oplossing tegen Batten.”

Eva: “Ja, blijven bijdragen aan het inzamelen van geld voor onderzoek. En we blijven hopen dat er een behandeling beschikbaar komt, zodat de ziekte van Batten een geneeslijke ziekte wordt. Zodat al deze kinderen een kans op een toekomst krijgen!” 

 

DONEER AAN DE COLLECTEBUS VAN EVA EN GUIDO