Family Fun Day – Superhelden

Family Fun Day – Superhelden

Lees hier het verslag dat is geschreven door de BrandNewDay Foundation over de Family Fun Day 2021 – Superhelden

Helaas kon in 2020 de Family Fun Day niet doorgaan vanwege Corona, maar in oktober 2021 stonden alle seinen gelukkig op groen! Op 2 oktober was het dan eindelijk zover: de 20ste editie van de Family Fun Day. En deze vond plaats op een wel heel bijzondere locatie, namelijk in Villa Pardoes bij de Efteling. Een negental gezinnen waren op vrijdag al welkom geheten, zij mochten deze week in de Villa verblijven. Nog eens negen gezinnen mogen een week later ook in de Villa verblijven, maar moesten dus nog een weekje geduld hebben.

Dit jaar hebben we een aantal nieuwe gezinnen mogen verwelkomen die naar onze dag komen, wat ook maakte dat we een aantal nieuwe vrijwilligers hadden. Na het welkomstwoord en uitleg wat er de dag allemaal op het programma stond, stonden alle vrijwilligers om 11.30 uur klaar om onze Superhelden welkom te heten. Alle kinderen kregen een mooie Superhelden cape om met op de achterkant hun naam. Ook ontvingen ze allemaal teckel Teun, een zachte en kleurrijke knuffel, welke Ortho Innovatief gesponsord heeft. Tijdens de opening van de dag, waarbij iedereen zat te smikkelen van de heerlijke cup cakes, hebben we afscheid genomen van Elco, die na vele jaren het bestuur gaat verlaten.

Na de opening was het tijd voor een heerlijke lunch. De catering is dit jaar verzorgd door Beerens Catering uit Kaatsheuvel en zij hadden met heel veel zorg een overheerlijk buffet verzorgd met luxe broodjes, beleg en een heerlijke kop soep.

Met goed gevulde magen, konden we aan het ‘programma’ beginnen. Dit jaar lieten we het programma vrij en mochten de gezinnen doen waar ze zin in hadden. Zo was er een knutselruimte waar de kinderen superhelden maskers konden maken, konden de kinderen geschminkt worden door Milo Schmink, stond er buiten een trek stier, was Roel’s beestenboel er met een mobiele kinderboerderij en was er een voorstelling in het theater die verzorgd werd door Dot. Tijdens de voorstelling ging je op reis met de wind. De kinderen genoten volop van dit avontuur! Tussendoor was er natuurlijk ook veel ruimte voor een praatje met de vrijwilligers en de andere gezinnen. Uiteraard werd ook weer een mooie groepsfoto gemaakt.

De dag sloten we af met een heerlijk diner in Spaanse sferen en een ijsbuffet, waarna het rond 19.30 uur tijd werd om afscheid te gaan nemen van de gezinnen die niet in de Villa bleven slapen. Het was een super dag waarbij alle helden, niet alleen de kinderen maar ook de vrijwilligers, in het zonnetje zijn gezet.

BrandNewDay Foundation bedankt alle vrijwilligers, Villa Pardoes, Landelijke Stichting voor Blinden en Slechtzienden, Barteméus Fonds, Stichting Zonnige Jeugd, Katholieke Stichting voor Blinden & Slechtzienden, Stichting tot verbetering van het Lot der Blinden, Rotterdamse Stichting Blindenbelangen, Ars Donandi, Stichting Blinden-penning, Vereniging Trein 8.28, Stichting De Kattendijke/Drucker en Norman & Astrid  voor hun bijdragen. Dankzij hen is dit jubileum een groot succes geworden!

Partners