Game changers Nederland

Game changers Nederland

Sinds 2016 organiseert Game Changers Nederland jaarlijks een meerdaagse gamemarathon, waar zij zich ieder jaar voor een ander goed doel inzetten.

In 2024 zullen zij drie dagen lang gamen voor stichting Beat Batten. Door dit te doen hoopt het initiatief zowel gamers als non-gamers te inspireren om een groter onderdeel van onze samenleving te worden door te doneren.

Achter de organisatie van dit initiatief zit Rowdy Oomen. Rowdy besloote acht jaar geleden om met zijn vrienden een game-weekend te organiseren. “We zouden ons een weekend lang opsluiten, in mijn café op een camping in de regio van Zaltbommel. Dat kon prima: in de winter is de camping gesloten en we hebben dan alle ruimte om onszelf uit te leven. We wilden niet alleen veel lol hebben, maar we kwamen op het idee om ook iets doen voor een goed doel, aangezien dit een hele leuke en bijzondere combinatie is.”

Hoe Rowdy en zijn team bij Beat Batten zijn gekomen? “Normaal vragen we bezoekers via onze social media-pagina te kiezen uit twee goede doelen: welke met de meeste stemmen gekozen wordt. Maar voor de aankomende editie viel ons oog al gelijk op Beat Batten, omdat het gelijk al een bepaalde impact maakte op ons team. Toen hebben we unaniem besloten stichting Beat Batten als doel te kiezen. Stichting Beat Batten doet dan ook hele mooie dingen om de Ziekte van Batten uit de wereld te helpen.”

Hoe dat werkt, geld ophalen door te gamen? “In de gamewereld is het populair om via internet (op het platform Twitch) te kijken naar mensen die samen of alleen een game spelen. Vergelijk het maar met het kijken naar een voetbalwedstrijd op tv. Tijdens onze marathon streamen wij diverse populaire games en roepen kijkers op om te doneren. Naast diverse challenges die wij uitvoeren voor donaties, zoals het eten van hele hete pepers, kunnen kijkers ook nog eens mooie prijzen winnen als zij een donatie doen. Deze worden gratis beschikbaar gesteld door diverse game-bedrijven, zoals Intertoys, PlayStation, Nintendo en Microsoft. Zij stellen diverse spullen beschikbaar die verloot mogen worden onder donateurs van de actie.

Rowdy vervolgt: “Hierdoor mogen wij elk uur diverse games en FunkoPops weggeven. Er zijn diverse veilingen en hebben wij ook diverse hoofdprijzen die bij elke opgehaalde duizend euro worden vergeven. Zo worden er bijvoorbeeld LEGO pakketten verloot, maar ook spelcomputers zoals een Nintendo Switch en een PlayStation 5.”

Game Changers organiseert sinds 2016 jaarlijks zijn gamemarathon met goed succes. In 2023 hebben zij bijvoorbeeld € 7.500 op mogen halen voor Duchenne Parent Project middels hun game-weekend. De verwachting is dat zij dit bedrag opnieuw gaan evenaren voor stichting Beat Batten. Meer informatie over het initiatief is te vinden via www.GCNL.one.

Ook kans maken op een van de vele prijzen? Dat kan door te doneren op de actiepagina van Game changers Nederland.