Rune schenkt Ajax bal aan Rocco

Rune schenkt Ajax bal aan Rocco

Wat als je als jonge jongen gek bent op voetballen, je grootste wens is om bij Ajax te gaan voetballen, maar je getroffen wordt door de ziekte van Batten…

Een ziekte die eerst je vermogen om te zien van je afneemt. Die zal gaan zorgen voor epileptische aanvallen. Maar ook gaat zorgen voor het afnemen van je spierkracht, motoriek, spraakvermogen en je geheugen. Een verloop waar niet alleen deze jongen, maar de meeste patiënten nog geen besef van hebben. Dit om ze zo lang mogelijk van het leven te laten genieten, ondanks hun beperkingen.

Rocco wordt in januari 14 jaar. Rocco heeft de ziekte van Batten, is blind maar voetbalt dankzij only friends iedere woensdagmiddag bij Ajax. Een droom die uitkomt… bij Ajax voetballen. Ajax is ‘the place to be’. Een (gesigneerde) Ajax bal staat dan natuurlijk ook hoog op de verlanglijst.

Rune schenkt ajax bal aan Rocco

En toen was er een maand geleden de WOLF Rally Oss. Via onze ambassadeur Rik Verhage stelde Ajax een voetbal beschikbaar, gesigneerd door het elftal. En natuurlijk gaf Rocco zijn vader de opdracht om op deze voetbal te bieden in de veiling. Uiteindelijk ging de gesigneerde Ajax bal voor een waanzinnig mooi bedrag naar de hoogste bieder, die hoogste bieder was echter niet de vader van Rocco. Rune Köster van KBA bedrijfsadministratie was wel de hoogste bieder. Toen hij hoorde hoe graag Rocco deze bal wilde hebben, besloot hij de bal aan Rocco te geven.

En zo werden Rocco en zijn vader afgelopen woensdag ontvangen op het kantoor van KBA bedrijfsadministratie. Hier vertelde 

Rocco aan Rune over zijn gezichtsvermogen, over het voetballen, hoe het blindenvoetbal in zijn werk gaat en wat hij met voetbal wil bereiken. Rune overhandigde Rocco dé bal. En Rocco? Rocco straalde van oor tot oor en is sindsdien onafscheidelijk van zijn Ajax-bal. 

Rune, heel veel dank voor het zó laten stralen van Rocco!