Gerwin Koopsen - regio ambassadeur Beat Batten

Gerwin – regio ambassadeur

Gerwin Koopsen woont in Wijchen en zet zich sinds december 2015 als regioambassadeur in voor stichting Beat Batten. ‘Mijn droom is dat deze ziekte niet meer zal voor komen. Ik heb gezien wat Batten met kinderen en hun ouders doet! Kinderen moeten kunnen spelen en leren, lol hebben met elkaar. Ze moeten een toekomst op kunnen bouwen!’ 

 

Mooi geluid

Ik verkoop auto`s in Wijchen en in november 2015  adverteerde ik met een kleinere sportieve auto. Op een vrijdagmorgen had ik een afspraak met een meneer die naar die auto kwam kijken. We stonden bij de auto en hij vertelde dat hij deze auto wilde kopen omdat zijn zoon van tien jaar het geluid van deze auto zo mooi vindt. Daar keek ik natuurlijk van op en wilde wel weten waarom.  

We zijn gaan zitten met een kopje koffie en toen hoorde ik het verhaal: de zoon van deze meneer was toen al blind, als gevolg van de ziekte van Batten. Hij vertelde over de ziekte van Batten en wat zijn zoon allemaal nog te wachten staat. Maar ook wat het doet voor een vader en een moeder!   

Ik stond te huilen als een klein kind

Proefrit

Een paar dagen later stond de afspraak voor de proefrit, zijn zoon was daarbij. Samen liepen ze rond de auto, de zoon voelde aan de auto. Bijvoorbeeld om te voelen wat de vorm van de achterspoiler was. Daarna ging hij in de auto zitten, voelde over het dashboard en riep “pap”!! zoals een kind naar z’n vader roept als hij iets bijzonders ziet, maar deze jongen voelde het. Toen ze wegreden ben ik naar binnen gelopen en ik weet niet of ik het wel eens aan iemand verteld heb maar ik stond te huilen als een klein kind. Wat mij raakte is dat een kind met Batten een beperkte of geen toekomst heeft! 

 

Geld inzamelen

In december 2015 sprak ik toevallig een kennis die ik al een aantal jaren niet gezien had, het moest zo zijn. Hij vertelde mij over een reis die hij met een vriend zou gaan maken in januari 2016. Zij waren bezig om geld in te zamelen voor een goed doel. Op het moment dat ik naar huis reed, dacht ik: dat is het, dit ga ik voor stichting Beat Batten doen! Wij schreven ons in voor de Scan Covery Trial 2017. Een uitdaging om in 9 dagen 7000 km te rijden over met sneeuw en ijs bedekte wegen.  We hebben in 2016 geld ingezameld, statiegeldacties georganiseerd, motorrit georganiseerd, wijn verkocht, op markten gestaan en sponsors gezocht zodat we de hele auto vol konden plakken met logo`s van bedrijven. Natuurlijk niet om de reis te betalen maar om het geld over te kunnen maken naar stichting Beat Batten. En ook voor januari 2023 staat er weer een Scan Covery Trial gepland, waar wij opnieuw aan meedoen en waarbij wij opnieuw donaties inzamelen om onderzoek naar de ziekte van Batten te financieren.  

Ik was altijd geïnteresseerd in auto`s. Fijn dat ik daar later ook m’n werk van heb kunnen maken. Kinderen met Batten moeten ook de kans krijgen om hun dromen uit te laten komen. En daar probeer ik met mijn inzet aan bij te dragen. 

 

DONEER AAN DE COLLECTEBUS VAN GERWIN