Jurgen Verwilligen

Jurgen Verwilligen

Recent bereikte ons het verdrietige nieuws dat Jurgen Verwilligen op 26 jarige leeftijd is overleden. In overleg met zijn ouders en zus plaatsen wij dit bericht.

In 2020 plaatsten wij een interview met Vera over haar band met Jurgen en over de impact van de ziekte van Batten op hun gezin. 

Tot een paar maanden geleden ging het eigenlijk nog best aardig met Jurgen. Jurgen en zijn familie haalden alles uit het leven. Ook bij Anne’s Studio waar Jurgen regelmatig logeerde was hij een graag gezien lid van de groep.

Door een val brak Jurgen zijn heup en zou hij geopereerd moeten worden. Ter voorbereiding op de operatie kwamen de artsen er middels een hartfilmpje achter dat hij een hartinfarct had gehad. Een operatie was te risicovol en Jurgen ging met pijnbestrijding weer naar huis.

Ondanks dat hij niet echt pijn leek te hebben was de goedlachse Jurgen niet meer zichzelf. Het slikken werd steeds moeilijker. Eten en drinken ging steeds moeizamer waardoor hij veel was afgevallen.

Op zaterdag 1 oktober werd Jurgen wakker met koorts. In het ziekenhuis werd een longontsteking geconstateerd en het zuurstofgehalte in zijn bloed was te laag. Op zondagmiddag 2 oktober gaf zijn lichaam de strijd tegen de ziekte van Batten op.

Jurgen is 26 jaar geworden, het afscheid heeft in besloten kring plaats gevonden.

Wij wensen al Jurgens dierbaren, maar vooral zijn ouders en zus, heel veel sterkte.

Jurgen Verwilligen